Vágólapra másolva!
Nem szükséges még ma benyújtani a földhivatalokhoz a lakás adásvételi szerződéseket azoknak, akik a régi rendszerű állami kamattámogatást szeretnék igénybe venni. Azonban még pénteken meg kell kötni a szerződéseket, és azokat ügyvéddel, vagy közjegyzővel hitelesíttetni - derül ki a Pénzügyminisztérium [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.
Vágólapra másolva!
Pár nap múlva drágul a hitel/uzletinegyed/hitel/lakashitel/20031211parnap.html

Aki a hitelesített szerződését december 22-ig igazoltan benyújtja a földhivatalokhoz, és az ilyen szerződéshez kapcsolódó lakáshitel kérelmét eddig a határidőig a bank befogadja, az jogosult a régi rendszer szerinti kamattámogatások igénybevételére.

A földhivatalhoz való hivatalos benyújtás történhet személyesen (ekkor a benyújtó visszakap a hivatal által lepecsételt, úgynevezett érkeztetett példányt), vagy legkésőbb december 22-én feladott ajánlott levélben.

A minisztériumi közlemény kiemeli, hogy nem igaz az, miszerint a már megkötött szerződésekre a legközelebbi kamatfordulótól az új támogatási szabályok vonatkoznának. A már megkötött és a fenti feltételeknek megfelelően a közeljövőben megkötendő hitelszerződések esetén az ügyfélkamat plafonja a kamatfordulókkor is a régi marad, vagyis használt lakásokra 6, újakra pedig 5 százalék.