A Financial Times Járait is okolja

Vágólapra másolva!
Nem vár jelentős változást az új pénzügyminiszter, Draskovics Tibor kinevezésétől a Financial Times (FT) című brit gazdasági lap, amely összeállításában kiemeli, hogy László Csaba mellett a másik "főbűnös", a jegybankelnök Járai Zsigmond továbbra is helyén marad - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Financial Times kiemeli, hogy nem kizárólag az az oka, hogy nem tudta meggyőzni a kormányzó pártot a költségvetés megnyirbálásának szükségességéről, a leváltásban a lap szerint nagy szerepet játszhatott a MSZP.

Az FT kiemeli, hogy a másik "főbűnös", Járai Zsigmond jegybankelnök még mindig a helyén van. A lap szerint a költekezés Járai pénzügyminisztersége idején indult meg, és a jegybank élére történt 2001-es kinevezése óta katasztrofális monetáris politikát folytat.

Draskovics az új pénzügyminiszter/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040107tavozhat.html

A Financial Times úgy látja, hogy László Csaba távozása nem sokat javít a gazdaságpolitikán, és nem nyugtatja meg a piacokat sem, az új pénzügyminiszter, Draskovics Tibor pedig - elődjéhez hasonlóan - nem rendelkezik kellően kemény személyiséggel ahhoz, hogy a költségvetési korrekciók bevezetését keresztülvigye. Az Economist Intelligence Unit magyar szakértője a Népszabadságnak elmondta, hogy Draskovics kinevezése csak akkor erősítheti a befektetők bizalmát, ha együtt jár az államháztartás hiányának csökkentését célzó konkrét intézkedésekkel - írja a Népszabadság.