Bezenyén épül Európa Las Vegasa

Vágólapra másolva!
Több százmillió forintot költöttek már el a nyugat-magyarországi 350 hektáron elterülő kaszinó- és hotelkomplexum tervezésére. A külföldi és magyar befektetők részvételével megvalósuló közel egymilliárd dolláros projekt kivitelezése jövőre indul, a tervek szerint 30 ezer vendéget fogad majd a komplexum, írta a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!
Forrás: mgmgrand.com
Az MGM Grand Casino Las Vegasban. Ilyen lesz Bezenye is?

Az osztrák, amerikai és magyar befektetők eddig mintegy 700 millió forintot költöttek el az Európában egyedülálló - amerikai mintára épülő - nyugat-magyarországi kaszinó- és hotelkomplexumra. A Hegyeshalom és Bezenye határában létesülő Euro-Vegasra várhatóan még az év első felében megadják az építési engedélyt, mondta a Világgazdaságnak Bezenye polgármestere, Schmatovich Mátyás. Így jövőre kezdődhet a nagyszabású beruházás, mely előzetes számítások szerint közel egymilliárd dollárba kerül, mondta a polgármester.

A befektetők egyike az osztrák Hans Assamer, akit Ausztria tíz legnagyobb invesztora között tartanak számon. A projektben részt vevő amerikai, illetve magyar beruházók nevét egyelőre nem kívánta elárulni a polgármester. A kivitelezésbe magyar alvállalkozókat is bevonnak.

Saját vonatállomása lesz a 350 hektáros komplexumnak

A játék- és szabadidőközpont, illetve hotelkomplexum összesen mintegy 350 hektáron épül majd. A területet kettészeli a hegyeshalom-pozsonyi vasútvonal, melyet a MÁV fejleszteni kíván, még egy vágánypárt épít. Továbbá egy központi vasúti pályaudvart is létesítenek. A beépítésre szánt terület az úgynevezett Bécs-Pozsony- Budapest arany háromszög közepén helyezkedik el. A schwechati repülőtér a helyszíntől 30, a pozsonyi pedig 20 perc alatt elérhető.

A beruházás első ütemében negyven hektáron három, egyenként háromezer ágyas szállodát, valamint kaszinót építenek, továbbá golfpályát, koncert- és rendezvénytermeket, vendégházakat, és ezekhez tartozó kiszolgálóüzemeket és üzleteket hoznak tető alá. Számítások szerint a komplexum egyidejűleg tízezer vendéget fogad majd, és 3500 dolgozót foglalkoztat.

A tervek szerint 30 ezer vendég szórhatja a pénzét

A teljes kiépítés után pedig a 350 hektáros területen akár 30 ezer vendég is szórakozhat egyidejűleg a komplexumban, ami így 12 ezer embernek biztosít majd megélhetést. A második ütemben termálfürdőket, témaparkokat és logisztikai központot is építenek. A projekt infrastruktúra-igénye egy 20-25 ezer fős lélekszámú város igényeinek felel meg, a polgármester szerint.