Idén inflációt követően nő a vezetők fizetése

Vágólapra másolva!
A felső- és középvezetői fizetések idén infláció körüli mértékben, 6,5-7,5 százalékkal nőnek, a Hay Group Tanácsadó Kft. szerint. Tavaly átlagosan 6,29 százalékkal nőttek az igazgatói jövedelmek, a menedzsment ennél magasabb, 6,59 százalékos béremelést kapott, a Hewitt Inside Consulting felmérése szerint.
Vágólapra másolva!

Tavaly a fizetésemelés mértéke 1-2 százalékkal maradt el a 2002-es szinttől, írta a Napi Gazdaság. Középértéken számolva a felsővezetői béremelés 5,45, a menedzseri fizetésemelés pedig 5,8 százalék volt. A Hewitt által megkérdezett vállalatok zöme évente egyszer, 14 százaléka pedig évente kétszer emel bért.

A versenyképes javadalmazási rendszer kialakításakor a vállalkozások 62 százaléka egy bizonyos iparág adatait, 26 százaléka pedig minden iparág jellemzőit figyelembe veszi. Ezen felül jelentős szerepet kap a teljesítmény alakulása is. A Hewitt felmérése szerint tavaly nőtt azoknak a cégeknek az aránya, amelyek az alapfizetés és a teljes jövedelem alapján átlagos kategóriába sorolják magukat.