Drágulnak a postai szolgáltatások

Vágólapra másolva!
A Magyar Posta Rt. a szolgáltatások minőségi színvonalának emelése, valamint a termékszerkezet korszerűsítése és egy kedvezőbb szolgáltatás bevezetése érdekében 8,3 százalékkal emeli tarifáit - derül ki az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.
Vágólapra másolva!

A tarifaemelés inflációra gyakorolt hatása éves szinten 0,16 százalék. Az árváltozást ebben az évben további hatósági árnövekedés nem követi.

A tarifaemeléssel egy időben a helyi és távolsági levelek tarifája egységessé válik. A tarifaegységesítés következtében egyes esetekben az átlagot meghaladó mértékű tarifaváltozás várható, amelyet ellensúlyozandó, a szolgáltató új súlykategóriát vezet be (egyéb levél 50 grammig). Az újonnan létrehozott kategóriába tartozó küldemények tarifaszintje a tavalyi ár alatt marad.

Ezzel egyidejűleg új szolgáltatásként jelenik meg a Magyar Posta Rt. szolgáltatásai között az elsőbbségi küldemény, amelynek bevezetése pótolja az expressz szolgáltatást is a levélforgalomban. Ennek köszönhetően az eddigi 340-370 forint díjú szolgáltatást az ügyfelek 90-160 forint áron vehetik igénybe, közel hasonló színvonal mellett - derül ki az IHM közleményéből.