Lassult a cseh gazdaság növekedése

Vágólapra másolva!
Csehországban a tavalyi év utolsó negyedévében 3,1 százalékra mérséklődött a nemzeti termék növekedési üteme az előző negyedévben mért 3,4 százalékról közölte szerdán a cseh statisztikai hivatal.
Vágólapra másolva!

A Reuters szakértői várakozásának átlaga 3,0 százalék volt a negyedik negyedévre. Ezzel az EU csatalakozás előtt álló Csehország teljes tavalyi GDP-növekedése 2,9 százalék volt, gyorsabb mint a 2002 évi 2,0 százalékos növekedési ütem.

Csehországba költözik a világ legnagyobb mozgólépcsőgyára/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20040304csehorszagba.html

A lakossági fogyasztás a múlt év negyedévében 4,5 százalékkal nőtt szemben a harmadik negyedévi 7,2 százalékról. A tavalyi év egészében a fogyasztás 5,4 százalékkal bővült. A tőkejavak bővülése 4,8 százalékos volt a negyedik negyedben, szemben a harmadik negyedévi 3,9 százalékkal. Tavaly a tőkefelhalmozás 3,7 százalékkal növekedett Csehországban.

Az áruk és szolgáltatások 9,0 százalékkal bővülő kivitelével szemben a negyedik negyedévben 9,5 százalékos import növekedés állt, szemben a megelőző negyedév 8,5 százalékos behozatal, illetve 9,0 kivitel bővülésével. Tavaly, az egész évet tekintve a kivitel 6,7, a behozatal 7,6 százalékkal bővült Csehországban.