Húszezer számlát fagyasztott be az OTP

Vágólapra másolva!
Körülbelül 20 000 esetben kényszerült az OTP a számlák felfüggesztésére, ugyanakkor ezek döntő része úgynevezett alvó devizaszámla, így mindössze néhány százra mérséklődött április 1-jére azon aktív számlák köre, amelyeknél március végéig nem történt meg a pénzmosás elleni törvényben rögzített adatpótlás, illetve személyazonosítás - mondta Lantos Csaba, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az adatpótlást követően a bank a felfüggesztést azonnal feloldja, azaz tulajdonosa a számla felett azonnal rendelkezhet, illetve a bankfiókban készpénzt vehet fel. A bankkártyás készpénzfelvét és vásárlás azonban biztonsági okokból csak a következő munkanapon válik lehetségessé - mondta a vezérigazgató-helyettes, aki hozzátette, hogy azok, akik nem pótolták hiányzó adataikat, a továbbiakban is díjmentesen megtehetik ezt az OTP 430 bankfiókjának bármelyikében.

Az [origo] korábbi körkérdésére a bankok elmondták, hogy a határidőt az ügyfelek döntő többsége betartotta, több pénzintézetnél gyakorlatilag már az április 1-jei dátum előtt lezárult az adategyeztetés, azt a néhány ügyfelet, akik nem pótolták az adatokat, levélben értesítik.