Lassabban csökkentik a hiányt

Vágólapra másolva!
Magyarország 2005-ben és a következő években évi 0,5 százalékponttal csökkenti az államháztartás GDP-arányos hiányát a korábban tervezett 1 százalékpontos ütem helyett - mondta Draskovics Tibor pénzügyminiszter brit elemzőknek Londonban a Dow Jones hírügynökség tudósítása szerint.
Vágólapra másolva!
Válaszút előtt a jegybank/uzletinegyed/befektetes/20040402valaszut.htmlDraskovics: A Fidesz biankó csekket írat alá a lakossággal/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040402draskovics.html

A pénzügyminiszter azzal indokolta az elhatározást, hogy a kiadáscsökkentés nehezíti a gazdaság helyzetét, árt a kormány népszerűségének, és politikai kockázattal jár - mondták a találkozó után nevük elhallgatását kérő elemzők. A pénzügyminiszter megerősítette, hogy az idei, GDP-arányosan 4,6 százalékos deficitcél szilárd.

Az euró bevezetésének lehetséges időpontjáról a pénzügyminiszter azt mondta, hogy bár jogi kényszer nincs az eurócsatlakozási céldátum megnevezésére, de jelenleg mintegy 8 milliárd euró külföldi pénz van magyar állampapírokban, és nem lehet elbizonytalanítani a hosszú futamú konstrukciókat tartó, vagyis a magyar konvergencia-folyamatra játszó befektetőket.