Nőttek az amerikai nagykereskedelmi eladások

Vágólapra másolva!
Februárban 1,3 százalékos növekedés volt az amerikai nagykereskedelmi eladásokban, a várt 0,2 százalékos növekedés helyett. A jelentősen jobb értékesítési adat elemzők szerint azt a reményt erősíti, hogy az idei első negyedév is a tavalyi utolsó negyedhez hasonlóan erős GDP-növekedést mutat majd.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban februárban 1,3 százalékkal nőttek a nagykereskedelmi eladások. A nagykereskedelmi raktárkészletek az év második hónapjában 1,2 százalékkal bővültek. Elemzők 0,2 százalékos emelkedést vártak az eladások adatára. A raktárkészletek növekedését az elemzők 0,3 százalékra tették az előzetes 0,1 százalékos növekedést követően.

A várt mértékben nőtt az amerikai gazdaság/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040325avart.html

A tényleges 1,2 százalékos bővülési adat egyben a legnagyobb ugrás 1999 novembere óta. A februári adat nyilvánosságra hozatalával együtt felfelé módosították a januári adatokat is: ezek alapján a januári nagykereskedelmi raktárkészletek 0,2 százalékkal, az eladások 0,9 százalékkal nőttek.

Az elemzői várakozásoknál jelentősen jobb második havi nagykereskedelmi értékesítési adat elemzők szerint azt a reményt erősíti, hogy az idei első negyedév is a tavalyi utolsó negyedhez hasonlóan erős GDP-növekedést mutat majd. A tavalyi utolsó negyedben 4,1 százalékkal nőtt az amerikai GDP.