Alacsony padlós trolikat vásárolt a BKV

Vágólapra másolva!
Negyvenöt alacsony padlós, szóló trolibusz szállításáról írt alá szerződést Demszky Gábor főpolgármester és Aba Botond, a BKV Rt. vezérigazgatója a Ganz Transelektro Közlekedési Rt.-vel csütörtökön. Az első troli várhatóan még karácsony előtt megérkezik Budapestre.
Vágólapra másolva!
Forrás: ==
Rómában ilyen Ganz-troli jár

A 45 trolibusz megvásárlásával lehetővé válik, hogy a főváros közlekedési cége lecserélhesse az összes, átlagosan 26 éves Ziu típusú trolibuszát. A BKV Rt.-nek lehetősége van 2008. április 14-ig további negyven trolibusz megvásárlására rögzített, mintegy 76 millió forint plusz áfáért.

A lengyel-magyar együttműködésben készített trolik első darabja várhatóan még karácsony előtt megérkezik a magyar fővárosba, és a következő év február 28-ig további négy követi.

Demszky Gábor sajtótájékoztatón elmondta, hogy a BKV január 14-én írt ki nyílt közbeszerzési eljárást a trolibuszokra, s a tenderre négy cég adta be pályázatát. A legjobb ajánlatot a lengyel-magyar konzorcium, a GANZ Transelektro Közlekedési Rt. adta be. Ezekből már szállítottak többek között Rómába és a Baltikum nagyvárosaiba is.

A trolibusz rendelkezik felső vezeték nélküli üzemet biztosító önjáró üzemmóddal, ennek segítségével mintegy 3 és fél kilométert tud megtenni a jármű. Ez előnyös lehet a forgalmi akadályok kikerülésénél, amikor a jármű alternatív útvonalon közlekedhet.