Rekordszinten az új lakások eladása az USA-ban

Vágólapra másolva!
Az új lakások eladása az Amerikai Egyesült Államokban márciusban 8,9 százalékkal nőtt, a szakértők csökkenésre számítottak. A növekedés tavaly június óta a legnagyobb, az éves szinten számolt eladási érték pedig rekordot jelent. 
Vágólapra másolva!
Beindulhat a magyar húskivitel az USA-ba/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20040426beindulhat.html

A várakozások szerint márciusban csökkennie kellett volna az új lakások eladásának. A Dow Jones Newswires-CNBC által megkérdezett 12 szakértő véleményének az átlaga szerint az újlakások eladása márciusban 0,8 százalékkal 1,154 millióra mérséklődött éves szinten. Ezt a kereskedelmi minisztérium most 1,128 millióra javította, a növekedés részben ezért is múlt felül jócskán minden várakozást. Az ország déli államaiban az újlakás-eladások márciusban egyébként 19,3 százalékkal ugrottak meg.

Szakértők szerint azzal együtt komoly meglepetést okozott a friss márciusi adat, hogy az új lakások eladását a tavaly rekord mélységbe kerülő jelzálogkamatok, az idén még tovább csökkenő lakáshitelkamatok erőteljesen ösztönzik. A használt lakások eladását viszont a gazdasági növekedési, a konjunktúrát jelző mutatók mozgatják elsősorban, mondták elemzők.