Vágólapra másolva!
A jogszabályoknak megfelelően kedden nevezik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgatóját, amit szerdán jelentenek be "valamilyen formában" - derül ki a kormányszóvivői iroda tájékoztatásából.
Vágólapra másolva!

A felügyeletről szóló törvény szerint a szervezet első főigazgatóját a Felügyeleti Tanács elnökének megválasztása - és legalább két további tagjának kinevezése - után öt munkanapon belül ki kell nevezni. Az Országgyűlés május 17-én választotta a Felügyeleti Tanács elnökévé Farkas Istvánt, a tanács három tagját - Asztalos Lászlót, Miklós Gábort és Náray Lászlót - pedig május 18-án nevezte ki Mádl Ferenc köztársasági elnök.

A főigazgatói posztra korábban Mátrai Miklóst, az Allianz Hungária Biztosító Rt. vezérigazgató-helyettesét kérték fel, de ő - Draskovics Tibor pénzügyminiszter korábbi tájékoztatása szerint - családi okok miatt visszalépett. Sajtóinformációk szerint Balázs Ágnes, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) helyettes államtitkára esélyes a posztra. A GKM sajtóosztályán - a távirati irodának - viszont azt közölték, hogy a tárcánál hosszú távon számítanak Balázs Ágnesre helyettes államtitkárként.