Eddig 8 milliárd forintnyi EU-támogatásról írtak alá szerződést

Vágólapra másolva!
Magyarország élen jár az újonnan csatlakozott országok között az európai uniós fejlesztési források felhasználásában: a nyertes pályázókkal 8 milliárd forint támogatásról már született szerződés, és további 30 milliárdról június végéig szerződés-aláírásra kerül sor - közölte Baráth Etele, a Nemzeti Fejlesztési Hivatalt felügyelő politikai államtitkár.
Vágólapra másolva!

Eddig 4156 pályázatot nyújtottak be uniós forrásokra, az igényelt támogatás mintegy 100 milliárd forint - mondta az államtitkár. 2004 és 2006 között 1350 milliárd forint beruházás valósul meg uniós társfinanszírozással, a forrásokból mintegy 7 ezer önkormányzati pályázat, valamint 20 ezer vállalkozás és 6 ezer civil szervezet pályázata kaphat támogatást.

A létezőnél több földre kértek támogatást/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040527aletezonel.html

A következő három évben az uniós támogatás felhasználásának kedvező hatását a lakosság is érezni fogja - mondta Baráth Etele. Az előcsatlakozási alapokból Magyarország az elmúlt tíz évben 400 milliárd forint támogatásban részesült. A jelenleg is futó előcsatlakozási programokból mintegy 2650 önkormányzat, 1290 kis- és középvállalkozás, 900 civil szervezet programja valósul meg.

Magyarország élen járt abban is, hogy meghirdette a pályázat-előkészítő alapot, mondta az államtitkár. Az alap támogatásával 2004-ben több mint négyszáz pályázatot adnak be, amiből 44-et már benyújtottak. A program eredményeként mintegy 106 milliárd forint támogatás felhasználása várható a strukturális alapok pályázataiból.

Baráth Etele elmondta, hogy az Európai Unió és Magyarország közötti mérleg pozitív eredménnyel zárul ebben az évben.