A szlovák gazdasági miniszter lehülyézte a közszolgálati tévé egyik riporterét

Vágólapra másolva!
Sajtópert indít a szlovák gazdasági tárca a közszolgálati televízió (STV) ellen, mert a média - Pavol Rusko miniszter szerint - a dél-koreai KIA autógyár szlovákiai befektetéséről egy "ostoba riporter" anyagát közölte, s ezzel a minisztérium jó hírnevét rontotta.
Vágólapra másolva!

A bocsánatkérést és jótékonységi célokra szánt fájdalomdíjat követelő Rusko a tévé riporternőjét, Marcela Voskovát hülyének és pimasznak nevezte, aki "semmihez nem ért, de arról még tudósít is". - "Szégyenemben a föld alá süllyednék, ha a riportalanyomat fél órán magyaráztatnám. Ez abszurdum és szégyellni való, amit mi nagyon súlyos sértésnek találunk" - idézte a SITA hírügynökség a miniszter szavait.

Rusko szerint a tudósítás manipulált volt, a riporter leplezetlen politikai vagy személyes indítékon alapuló, a KIA-beruházást minden vonatkozásban diszkreditáló szándékkal közelítette meg a témát, ráadásul a tudósítást a Money, money (Pénz, pénz) című dallal festette alá.

"Szégyellheti magát a közszolgálati televízió" - jelentette ki a miniszter, aki korábban az első szlovák kereskedelmi televízió, a Markíza alapítója és többségi részvényese volt mindaddig, amíg a szintén általa alapított, jelenleg a kormánykoalícióhoz tartozó Új Polgári Szövetség (ANO) színeiben politikai tisztséget nem vállalt. Rusko "illetéktelen dilettánsnak, abszolút amatőrnek" minősítette a közszolgálati televízió munkatársát.

A televízió egyik menedzsere, Branislav Záhradník azt nyilatkozta: a tévé áll elébe a feljelentésnek, és kész megvédeni magát a bíróság előtt, annál is inkább, mert Ruskóval ellentétben úgy véli, hogy a tudósítás korrekt volt, és szakmai kifogásokat sem lehet emelni ellene.

Hónapokat csúszhat a szlovákiai Hyundai-beruházás/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20040608honapokat.html