Késhet az észak-erdélyi autópálya-építés

Vágólapra másolva!
Hónapokat csúszhat az észak-erdélyi autópálya munkálatainak elkezdése a nyomvonal által érintett területeket kisajátító rendelkezések késlekedése miatt - írta csütörtöki számában az erdélyi Krónika.
Vágólapra másolva!
Uniós felkészülésre szánt pénzből építik az erdélyi sztrádát/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040217unios.htmlNastase: Sürgős az erdélyi autópálya építése/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030710nastase.html

A Kolozs megyét kettészelő autópálya első szakaszának munkálatait a tervek szerint június 16-án, a helyhatósági választási kampány idején kellett volna megkezdeni, hogy ezzel is segítsék a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári polgármesterjelöltje, Ioan Rus volt belügyminiszter kampányát - írta a lap. A szalagátvágás megtörtént, ám az építőtelep előkészületeihez is csak a napokban láttak hozzá - jóllehet még ennek a területnek a tulajdonviszonyai sem rendeződtek. Az autópálya nyomvonalába eső földterületek kisajátítása sem történt még meg, ezért az építési munkálatok megkezdése akár szeptemberig is eltolódhat.

A Krónika hozzátette, hogy senkit sem tudtak elérni az amerikai autópálya-építő cégtől, így nem sikerült megtudniuk mikor kezdődik a 2,5 milliárd euró összköltségű észak-erdélyi autópálya építése.