Az olasz szélsőjobbnak nem kell a gazdasági tárca

Vágólapra másolva!
Elutasította a számára felkínált gazdasági csúcsminiszteri tisztséget Gianfranco Fini miniszterelnök-helyettes, szélsőjobboldali Nemzeti Szövetség elnöke, így továbbra is kérdéses a Berlusconi-kormány sorsa - közölte az olasz ANSA hírügynökség
Vágólapra másolva!
Hétfő hajnalig tárgyalt lázongó partnereivel Berlusconi/nagyvilag/20040712hetfo.htmlBerlusconi leszorítaná a hiányt/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040705berlusconi.htmlBerlusconi: Elcsalták az olasz EP-választást/nagyvilag/20040622valasztasi.htmlHogyan találhatnak meg a weben?/uzleti_internet/webmegjelenes.html

A kereszténydemokrata párt a jobboldali koalícióból való kiválással fenyegetőzik, ha Berlusconi hosszabb időre akarja átvenni a gazdasági tárca vezetését, és nem nevezi ki hamarosan a minisztérium éléről július elején lemondott Giulio Tremonti utódát.

Tremonti 2001 óta volt az olasz kormány gazdasági csúcsminisztere: hatáskörébe tartozott a gazdasági, a pénzügyi, a kincstárügyi és a költségvetési terület.

A jobbközép kormányban Berlusconi adócsökkentési tervei keltettek olyan feszültséget a koalíciós pártok között, amely Tremonti lemondásához vezetett. További belső ellentétek vannak az Északi Liga által követelt regionális autonómia körül. A kereszténydemokraták kiválásával a kormánykoalíció elveszítené parlamenti többségét.