A magánosítás felfüggesztését kéri a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi augusztus 19-ére a privatizáció ügyében, és arra kéri a kormányt, hogy addig függessze fel a magánosítással kapcsolatban a nyáron meghozott döntései végrehajtását - jelentette be Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor szerint elfogadhatatlan például a Richter, a Nemzeti Tankönyvkiadó Vállalat, a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok és a Bábolna tervezett privatizációja. A politikus a kormány magánosítási terveiben "az azonnali pénzhez jutás mohóságát" látja.

Az MDF támogatja az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, hiszen az erőltetett privatizáció visszafordíthatatlan és beláthatatlan következményekkel járhat - jelentette be Herényi Károly frakcióvezető.

Eladó a Tankönyvkiadó és a Hungexpó/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20040723elado.html12 milliárd forintért kelt el hat agrárcég/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/2004072312milliard.html100 milliárdot várnak a Richter-értékesítésből/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20040716megiden.html