Idén 280-290 milliárd bevételt vár az ÁPV Rt.

Vágólapra másolva!
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. idén 280-290 milliárd forint privatizációs bevétellel számol, ebből 190 milliárd forintot fizet be a központi költségvetésbe - közölte Kamarás Miklós, az ÁPV Rt. vezérigazgatója. Idén eddig a privatizációs bevételek elérték a 140 milliárd forintot.
Vágólapra másolva!
Még idén eladják az egész Malévot/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20040728megiden.html

A Mol Rt. maradék állami tulajdonú részvényének eladását idén nem tervezi a privatizációs szervezet - közölte Kamarás Miklós. A Mol privatizációjára vonatkozó kérdésre Draskovics Tibor pénzügyminiszter a sajtótájékoztatón mindössze annyit mondott: ha itt lesz az ideje, megteszik a lépést.

A Malév privatizációs pályázatát várhatóan szeptember elején írják ki, és az adatszoba egy hónapon keresztül, október elejéig áll a potenciális ajánlattevők rendelkezésére, közölte a vezérigazgató. Elsősorban tőkeemeléses ajánlatokat vár a privatizációs szervezet.

A korábbi közléshez képest az ÁPV Rt. vezérigazgatója a Malév nemzeti jellegének megtartásával kapcsolatban azt mondta: "Kinyitottuk a versenyt, és a befektetőre bízzuk, hogy megtartja-e a magyar légitársaság nemzeti jellegét, azaz az 50 százalék plusz egy szavazat magyar tulajdont."

Új cég lép a Bábolna Rt. helyébe/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20040722ujceg.html

Az újonnan alakult Bábolna Élelmiszeripari Rt. értékesítési pályázatát öt-hat héten belül írják ki. Ennek bevételei fedezik majd a Bábolna Rt.-nél maradt kötelezettségeket, amelyek a szállítókkal és az ÁPV Rt.-vel szemben állnak fenn. A privatizációs szervezet ugyanis átvette a Magyar Fejlesztési Banktól a reorganizációs és fejlesztési hiteleket, így az ÁPV Rt. a Bábolna Rt. legnagyobb hitelezője lett.