Új közigazgatási államtitkár a PM-ben

Vágólapra másolva!
A pénzügyi tárca vezetője kezdeményezte Medgyessy Péter miniszterelnöknél a Pénzügyminisztérium (PM) új közigazgatási államtitkárának kinevezését augusztus 16-i hatállyal. A posztra Radnai Györgyöt jelöli Draskovics Tibor pénzügyminiszter - derül ki a PM [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.
Vágólapra másolva!

Radnai György jelenleg az egészségügyi reformért felelős kormánybiztos, ezt a funkcióját augusztus 31-ig látja el. Az egészségügyi reform folyamatát ezt követően az egészségügyi tárca és PM felügyeli majd, amelyben Radnai Györgynek továbbra is szerepe lesz.

A leendő közigazgatási államtitkár a közgazdasági egyetem elvégzése után 1973-tól tíz évig a Pénzügyminisztériumban dolgozott, később az Egészségügyi Minisztérium szociálpolitikai ügyekkel megbízott vezetője volt. Tapasztalatokat szerzett a magánszférában is, majd a Pénztárfelügyelet elnöki posztját töltötte be. 2002 óta a kormány munkáját segíti: kormánybiztosi kinevezése előtt Medgyessy Péter miniszterelnök gazdaság- és társadalompolitikai főtanácsadója volt.