Óvatosan optimisták a Forma-1-es futam szervezői

Vágólapra másolva!
Néhány nappal a rajt előtt felgyorsultak a hazai Forma-1-es futam jegyeinek értékesítése, ami időarányosan 3-4 százalékos növekedésnek felel meg. A futam szervezői azonban óvatosan optimisták, ugyanis a helyszíni eladások alakulása jelentősem megváltoztathatja a végeredményt. A jegyek nagyobb részét rendszerint előre megveszik a futamra látogatók - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A mérsékelten növekvő érdeklődés oka lehet, hogy a Hungaroring - a járulékos költségekkel együtt - már nem a legolcsóbb Forma-1-es futam, másrészt a Ferrari ismételt fölénye szintén visszavesz a verseny izgalmából. A háromnapos bérlet ára 28-tól 98 ezer forintig terjed, míg a vasárnapi futam megtekintése 25-73 ezer forintba kerülhet.

A budapesti szállodai kapacitások növekedésének köszönhetően mára már nem jellemző, hogy Budapest mintegy 100 kilométeres körzetében minden szállást a Forma-1-re látogatók foglalnak le. A Napi Gazdaság által megkérdezett vidéki szállodák a vendégek számának csökkenéséről számolt be, míg három évvel ezelőtt még Székesfehérváron és Kecskeméten is a szobafoglalások számának megugrása volt tapasztalható.

A jelek szerint kevesebb vendégre számítanak a vállalkozók, ugyanis idén eddig mindössze 60 vállalkozás nyújtott be kérelmet kitelepülési engedélyre a mogyoródi önkormányzathoz, szemben az egy évvel korábbi 151 kérelemmel.