Adósságtörlesztésre fordítják a Richter-bevételt

Vágólapra másolva!
A Richter részvényekre átcserélhető kötvényekből származó 639 millió eurós (mintegy 159 miliárd forintos) bevétel az államadósság finanszírozását és a Richter Rt. korábban kialakított, sikeres stratégiájának megvalósítását szolgálja - jelentette be Draskovics Tibor pénzügyminiszter szerdán.
Vágólapra másolva!
EU-pályázatokhttp://www.mfor.hu/rovat.php?ter=15Profitáljon cége az uniós csatlakozásból! Új oldalunk segít eligazodni a pályázatok között, az Erste Bank szakértői pedig válaszolnak felmerülő kérdéseire.

Kamarás Miklós, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója a magánosításról elmondta: több mint kétszeres volt az öt év múlva részvényekre cserélhető kötvények túljegyzése.

Az, hogy a piac több mint 50 százalékkal a mai árfolyam fölé értékelte a Richter jövőbeli árfolyamát, azt mutatja, hogy a befektetők bíznak a Richterben és magyar gazdaságban - mondta a magánosítás eredményét értékelve a pénzügyminiszter.

A 639 millió euró, a forint/euró árfolyamtól függően mintegy 159 milliárd forint bevétel az ÁPV Rt.-hez folyik be; az összeg egy résznek felhasználása az államadósság-kezelés keretében vagy csökkenti a szükséges hitelfelvételt, vagy előtörlesztésre fordítják - közölte Draskovics Tibor.

A sajtótájékoztatón Bogsch Erik, a Richter Gedeon Rt. vezérigazgatója elmondta, hogy társasága is vásárolt a kötvényekből, de annak mennyiséget nem közölte.

Az átcserélhető kötvények másodlagos piaca a luxemburgi tőzsde, ahová a Richter kötvényekeivel szeptember 28-tól lehet kereskedni.