Az osztrákok többet költenek autóikra, mint gyerekeikre

Vágólapra másolva!
Napjainkban az osztrákok évente 13,5 milliárd eurót (azaz összbevételeik 14,2 százalékát) költik személygépkocsijukra, illetve az autóval való közlekedésre, míg a 18. életévüket be nem töltött gyermekeikre csak 10,2 milliárdot.
Vágólapra másolva!
EU-pályázatokhttp://www.mfor.hu/rovat.php?ter=15Profitáljon cége az uniós csatlakozásból! Új oldalunk segít eligazodni a pályázatok között, az Erste Bank szakértői pedig válaszolnak felmerülő kérdéseire.

A közlekedés kiadásaihoz jön még a tömegközlekedésre fordított 0,8 milliárd euró, ami azt jelenti, hogy a közlekedésre fordított összkiadás mintegy másfélszer nagyobb a gyermekekre fordított összegeknél - áll a grazi gazdaságkutató intézet 25 000 fős mintán végzett felmérésében, melynek eredményét a Der Standard ismerteti.

A felmérés készítői szerint 1964-ben 1000 lakosra számítva még csak 50 személygépkocsi volt a lakosság tulajdonában, ma pedig már 500. A 60-as években ugyanakkor 1000 lakosra számítva 300 volt a 18. életévet még be nem töltöttek száma, jelenleg pedig csak 200. Ha Ausztria egész lakosságát a jelenleg rendelkezésre álló személygépkocsikba ültetnék, akkor minden autóban csak ketten ülnének - közölték a kutatók.