Túlfűtötté válhat a bolgár gazdaság

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Valutalap szerint a bolgár gazdaság az idén reálértékben 5,3 százalékkal bővül, és ez az EU-tagjelölt ország hatalmas külső egyensúlyhiánya miatt a túlfűtöttség veszélyét hordozza magában - értékelte Hans Flickenshild, az IMF küldöttségvezetője szófiai sajtóértekezletén.
Vágólapra másolva!
EU-pályázatokhttp://www.mfor.hu/rovat.php?ter=15Profitáljon cége az uniós csatlakozásból! Új oldalunk segít eligazodni a pályázatok között, az Erste Bank szakértői pedig válaszolnak felmerülő kérdéseire.

A folyó fizetési mérleg hiánya az idén a GDP 8,8 százalékát érheti el a tavalyi 8,7 százalékkal szemben - jelezte. Az inflációt az év végére az IMF 5,3 százalékra prognosztizálta a tavalyi év végi 5,6 százalékkal szemben.

A szófiai kormány és a központi bank pénzügyi megszorításokat hozott, és ezek a jelek szerint augusztusban kezdték éreztetni hatásukat, egyebek között mérséklődött a bankok hitelnyújtása. A bolgár kormány közlése szerint az idén 2 milliárd euró értékű működő tőke érkezhet az országba, ami a külső adósságok 85 százalékát fedezi.