Korábban kezdhetik építeni az M6-ost

Vágólapra másolva!
Egy héttel az aláírás után a szerdai kormányülésen várhatóan máris módosítják az M6-os autópálya koncessziós szerződését. A változtatásra azért van szükség, hogy a szükséges földmunkák hamarabb kezdődhessenek meg - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!
[origo] biztosítás/biztositas/index.htmlVálassza a legjobb biztosítási ajánlatot!

A beruházás gyors megindítására azért van szükség, hogy a kivitelezők tudják tartani a forgalomba helyezésre vonatkozó szoros határidőt. A sztrádaszakasznak legkésőbb 2006. március 31-ig kell elkészülnie, de ehhez a szükséges földmunkákat már idén el kell kezdeni. Az idei évre tervezett munkálatokhoz szükséges két hónap ugyanakkor az eredeti tervek szerint nem állna rendelkezésre.

A kivitelezők csak a koncessziós szerződés aláírása után kezdhetnének neki a munkáknak, ami legkorábban november elejére várható. Így viszont nem maradna idő az idei évre tervezett munkálatokra.

A Népszabadság információi szerint a kormány elé kerülő kiegészítő megállapodás lehetővé tenné az M6-os koncessziós szerződésének azonnal hatályba lépését, így a kivitelezők akár már október közepén hozzákezdhetnek az építkezéshez.