Hirdetésben búcsúztatják Csillagot volt munkatársai

Vágólapra másolva!
Több napilapban fizetett hirdetésben köszönték meg a barátok és munkatársak Csillag István gazdasági minisztériumban végzett munkáját. A hirdetés kiemeli többek között a volt miniszter érdemeit azért, hogy új lendületet adott az autópálya-építéseknek.
Vágólapra másolva!

Több országos politikai, illetve gazdasági napilapban is fizetett hirdetések jelentek meg csütörtökön, melyben megköszönik Csillag István munkáját, és több pontban felsorolják, hogy kétéves minisztersége alatt mely területeken volt különösen eredményes. Az, hogy a hirdetést kik adták fel - barátok, munkatársak -, csak a Népszabadságban megjelent hirdetésből derül ki, a többiből lemaradt az aláírás.

A hirdetés szerint Csillag mérsékelte az M5-ös használóira háruló méltánytalanul magas terheket, kidolgozta a befektetésösztönzés EU-konform támogatási rendszerét, elsőként indította el az EU strukturális alapjaiból finanszírozott pályázatokat. Véghezvitte továbbá a villamosenergia-piac megnyitását, beindította a kis-, és középvállalatokat megcélzó négylépcsős programot.

Az autópálya okozhatta Csillag vesztét/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040818csillag.html

Új lendületet adott az autópálya-építéseknek is a volt gazdasági miniszter, a hirdetés szerint. Csillag miniszterségének központi kérdése volt az autópályaépítések ügye; a volt kormányfő augusztus közepén többek között az ezen a területen elkönyvelt kudarcok miatt jelentette be Csillag leváltását. Csillag akkor a helyén maradt, az azóta megalakult új kormányban azonban már Kóka János irányítja a tárcát.