Nem jön több kockázati tőke

Vágólapra másolva!
Október végéig 96 millió euró összegű kockázati és magántőkét - a tavalyi egész évi összeg 82 százalékát - fektettek be Magyarországon, összesen 35 vállalatba; tavaly egész évben 117 millió eurót invesztáltak 25 cégbe. Idén a befektetések összege várhatóan eléri majd a tavalyit - mondta Tzvetkov Julián, a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (MKME) elnöke.
Vágólapra másolva!
Kik olvasnak gazdasági híreket?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=002_03_1_12_2_1_05_04

Az egyesület csütörtöki, éves konferenciáján elhangzott: idén a legtöbb tranzakció a szolgáltatások területén valósult meg, míg a legnagyobb értékűeket a szállítmányozás és a kommunikáció területén hajtották végre. A befektetések iparágak szerinti eloszlása hozzávetőlegesen megfelel az európai trendnek.

A befektetésekben a tranzakciók számát tekintve a 2,5 millió euró alattiak dominálnak (ilyen az összes tranzakció 80 százaléka), de ezek csupán a befektetett tőke 21 százalékát teszik ki. A piac középső, 2,5-5 millió eurós szegmensében az idén még nem volt befektetés, ami az egyesület szerint arra utal, hogy továbbra is hiányoznak a magyar piacról a kisebb méretű befektetéseket megcélzó alapok.