Az EU-költségvetésről egyeztetnek a visegrádi négyek

Vágólapra másolva!
Az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről egyeztetnek szerdán Varsóban a visegrádi országok miniszterelnökei, valamint a szlovén kormányfő és az osztrák kancellár - jelentette be a lengyel miniszterelnöki hivatal.
Vágólapra másolva!

Marek Belka lengyel, Mikulás Dzurinda szlovák, Stanislav Gross cseh és Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök munkatalálkozó keretében tekinti át az unió 2007-2013 közötti költségvetési előirányzatait - derül ki a lengyel miniszterelnöki hivatal által hétfőn kiadott közleményből.

A tárgyalást követő munkavacsorán csatlakozik a négy visegrádi ország miniszterelnökéhez Wolfgang Schüssel osztrák kancellár és Janez Jansa szlovén kormányfő, és az így hatosra bővült csoport tagjai eszmét cserélnek az Európai Unió további kibővítéséről is. A miniszterelnöki találkozót megelőzően, még kedden Krakkóban tanácskoznak a visegrádi négyek külügyminiszterei, akik egyebek között jóváhagyják a visegrádi alap jövő évi költségvetését. A hosszú távú együttműködési projekteket célzó visegrádi alap az idei 2,4 millió euró után jövőre várhatóan 3 millió euróval gazdálkodhat.