Egységes kincstári vagyon a privatizáció után

Vágólapra másolva!
A privatizáció befejezése után egységes kincstári vagyonként kell kezelni az összes állami tulajdonú vagyont - ebben egyetértettek a privatizációról szóló pénteki szakmai konferencián előadó szakemberek.
Vágólapra másolva!

Felvetésük szerint az állami tulajdonban lévő ingó- és ingatlanvagyon, a forgalomképes állami tulajdonú cégek, az állam működését szolgáló vagyonelemek, az állami pénzeszközök és kötelezettségek egységes kincstári vagyont képeznének.

Draskovics Tibor pénzügyminiszter a konferencia megnyitójában jelezte is, hogy készül a törvénytervezet, és a jövő év végére szeretnék a törvényt meghozni.

A tanácskozáson részt vevők felhívták a figyelmet arra, hogy az állami vagyon privatizációja ugyan a végéhez közeledik, de az önkormányzati tulajdon és az államháztartás nagy elosztórendszereinek piacosítása még hátra van.

A szakemberek emlékeztettek, hogy a privatizáció folyamata a gazdasági szerkezetváltás motorja volt, és meghatározó szerepet vitt a társadalmi-gazdasági átalakulásban. A kutatók szerint jelentős tulajdonosi átrendeződés lesz Magyarországon is a globalizációval összefüggésben, de ez már független a privatizációtól.