Magyar távközlési befektetőket vár Egyiptom

Vágólapra másolva!
Egyiptom hamarosan privatizálja nemzeti távközlési társaságát, és nemcsak az eladással kapcsolatos magyar tapasztalatokat venné át, hanem szívesen látna magyar befektetőt is - mondta Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter.
Vágólapra másolva!

Kovács Kálmán február 7-én és 8-án Egyiptomban folytat tárgyalásokat Ahmed Nazif miniszterelnökkel, illetve Tarik Mohamed Kamel Mahmouddal, az ország információs és technológiai miniszterével. A megbeszélésekről a magyar miniszter közölte: Egyiptom, mint a déli térség vezető állama, stratégiai partnert keres az Európai Unióban, részben azzal a céllal, hogy a kontinens piacán növelni tudja versenyképességét. Kovács Kálmán szerint Magyarország részben azért is alkalmas lenne erre a szerepre, mert hagyományosan jó kapcsolatai vannak az afrikai országgal.

Egyiptom jelentős előrelépéseket tett az elmúlt években az elektronikus távoktatás (e-learning) területén, mondta Kovács Kálmán. Megállapodás született arról is, hogy a rendszer kiépítésének és működtetésének a tapasztalatait Magyarország is hasznosítja. Egyiptomban mintegy 50 oktatási intézmény kapcsolódik az e-learning programhoz, és eddig félmillió lakos vett részt a távoktatási programban.

Kovács Kálmán szerint jól hasznosíthatók az egyiptomi tapasztalatok az infoparkok fejlesztése és az ügyfélkapcsolati rendszer-szolgáltatások, a call center-üzlet területén is, míg Magyarország egyebek mellett a közháló létrehozásával, az informatikai biztonsággal, illetve a privatizációval kapcsolatos ismereteit adhatja át az afrikai országnak.