Felvásárlás előtt a Manchester United

Vágólapra másolva!
Egy amerikai milliárdos újabb, 28,7 százalékos részesedést szerzett - a már meglévő 28,11 százaléka mellé - a Manchester United labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságban. Malcolm Glazer célja a korlátlan hatalom, így hamarosan bejelentheti felvásárlási igényét a maradék részesedésre.
Vágólapra másolva!

A Tampa Bay Buccaneers amerikaifutball-csapat tulajdonosa az elmúlt hónapokban kétszer akarta felvásárolni a részvények többségét, és ennek érdekében tulajdoni hányadát 28,11 százalékra emelte. A világ egyik legértékesebb klubjában két versenyló-tulajdonos, John Magnier és J. P. McManus rendelkezett a legnagyobb részesedéssel, 28,89 százalékkal, ezt szerezte most meg Glazer, legalábbis a mostani ügyletet bonyolító Red Football Ltd. csütörtöki bejelentése szerint.

Glazer tulajdonrésze így már bőven meghaladja az előírt 30 százalékot, így hamarosan bejelenti 790 millió fontos vásárlási igényét az MU-ra. A korlátlan hatalomhoz legalább 75,1 százalékos rész szükséges. A szurkolók hónapok óta küzdenek az amerikai üzletember terve ellen, nagy kérdés, hogy miként reagálnak most. A csapat vasárnap Southamptonban játssza utolsó bajnokiját, jövő szombaton pedig Cardiffban szerepel az Arsenal elleni FA Kupa-döntőben. Könnyen elképzelhető, hogy valamelyik, vagy mindkét összecsapást akcióra használják fel a drukkerek.

A Manchester United a leggazdagabb futballklub/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050217amanchester.htmlBetekinthet a Manchester könyvelésébe Glazer/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050211betekinthet.htmlGlazer nem lesz a Manchester tulajdonosa/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20041025glazer.htmlEgyelőre nem veszi meg Glazer a Manchestert/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20041015egyelore1.htmlEladják a Manchester Unitedet/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20041004eladjak.html