Gyengébben nyitott a forint hétfőn

Vágólapra másolva!
A forint hétfőn gyengébben nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 254,20/30 forinton jegyezték, 60 fillérrel erősebben a péntek késő délutáni 253,60/70 forintos árfolyamnál. A forint 33 bázisponttal 9,96 százalékra gyengült az ingadozási sáv erős oldalán.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi piacokon bekövetkezett dollárerősödést követve Budapesten reggel 203,00/15 forinton jegyezték az amerikai valutát, mintegy két forinttal magasabban a 201,90/202,00 forintos pénteki árfolyamnál.

A pénteken késő délután néhány percre 254,40 forint/euróig gyengült a magyar valuta arra a hírre, hogy a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő intézet leminősítette a rövid és hosszúlejáratú forintadósságot.

Hétfőn ennek a szintnek a közelében indult a kereskedés, s az üzletkötők nem számítanak további jelentős forintgyengülésre, mivel a visszaminősítésre már számítani lehetett. Hasonlóan érdemi reakció nélkül maradt az EU-alkotmány vasárnapi francia elutasítása is, mivel ezt az eredményt már a múlt héten beárazta a piac - vélik kereskedők.

A lengyel zloty hétfőn reggel még erősödött is a brit és az amerikai szünnapok miatt alacsony fogalmú piacokon. A többi régiós valuta sem gyengült a francia referendum eredménye miatt.

Az overnight és a tomnext kamat 6,25 százalékon maradt, a likviditásbőség következtében a májusi tartalékolási periódust valószínűleg ezen a szinten zárja a piac.