Gyurcsány: A kormány tartani fogja a hiányt

Vágólapra másolva!
A kormány tartani fogja a 3,6 százalékos költségvetési hiányt - mondta Gyurcsány Ferenc csütörtök este az egyik kereskedelmi televízió műsorában. A miniszterelnök elmondta: szeptemberre a hiány magasabb lesz a tervezettnél, de év végére a fogyasztás és a befolyó adók miatt helyreáll az egyensúly.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc elmondta azt is, hogy nem fogják mindenáron bevezetni az eurót 2010-ben, csak abban az esetben, ha arra a magyar gazdaság felkészült. A kormányfő szerint akkor kell majd "észnél lenni", amikor a forint-euró átváltási árfolyamát meghatározzák.

Gyurcsány szerint, miközben a gazdálkodók világa az elmúlt 15 évben nagyon sokat változott, addig az állami szervezetben szinte semmilyen változás nem történt, de ő azt szeretné, ha hozzányúlnának az igazgatáshoz is. "Az a kultúra, amely egy vállalkozásban természetes, hogy "a vevőért vagyunk", ez nincs meg a közigazgatásban, ezt kell kialakítani, ehhez át kell alakítani a szervezeteket, s a végén az lesz az eredménye, hogy egy szolgáltatáshoz kevesebb erőforrás, kevesebb ember, kevesebb pénz kell" - mondta.