Vágólapra másolva!
Kerdvezőnek tartja a kormány által bejelentett adóváltozásokat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke. A pozitív hatások azonban csak 2006 után jelentkeznek.
Vágólapra másolva!

A kormány száz lépés programjában bejelentett adótörvények a vállalkozások számára összességében kedvezőek, de a javaslatok pozitív hatásainak többsége majd csak a következő kormányzati ciklusban érződik - közölte Parragh László, a MKIK elnöke csütörtökön.

A kamara elkészítette számításait a bejelentett változtatások vállalkozásokat érintő hatásairól. Eszerint 2006 és 2010 között 431 milliárd forinttal javul a vállalkozások pozíciója, úgy, hogy 2006-ban 15 milliárd forinttal romlik a minimálbér tervezett emelése miatt. A sajtótájékoztatón a kamara elnöke felhívta a figyelmet a teljesítménynövekedést meghaladó minimálbéremelés veszélyére.

Korábban a MKIK 25 pontos javaslatot tett közzé a száz lépés programhoz kapcsolódóan, amelynek legfőbb javaslatai a versenyképesség javítását, a növekedés gyorsítását és az oktatási rendszer átalakítását tűzték ki célul.