Ismét történelmi csúcson zárt a BUX

Vágólapra másolva!
Újra történelmi csúcson zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX záráskor 19 447,51 ponton állt, 58,70 pontos emelkedés után. A vezető értékpapírok a Magyar Telekom és az OTP kivételével erősödtek. Úgy tűnik, az európai tőzsdék megnyugodtak a londoni terrortámadást követő mélyrepülés után.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,70 pontos emelkedéssel, újabb történelmi csúcson, 19.447,51 ponton zárt pénteken. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,30 százalékos emelkedés.

A forgalom meghaladta a 14 milliárd forintot, a vezető részvények ára a gyengülő Magyar Telekom és a stagnáló OTP kivételével erősödött a csütörtöki záráshoz képest, a Mol, a Richter és az Egis történelmi csúcson forgott nap közben.

Nagy Péter, a HVB Bank üzletkötője elmondta, hogy a csütörtöki londoni robbantásokat követő pánik lecsillapodott, az európai tőzsdék is emelkedetek. Hozzátette, hogy a nap nagy részében emelkedett a BUX index, a növekedés elérte a 1,5 százalékot, az utolsó órákban azonban visszaesett, így csak 0,30 százalékkal haladta meg az előző napit.