Változatlanul maradtak az ipari termelői árak

Vágólapra másolva!
Az ipari termelői árak nem változtak júniusban. Éves összehasonlításban az árak öt százalékkal növekedtek - Közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
Vágólapra másolva!

Júniusban az ipari termelői árindex az előző hónaphoz viszonyítva nem változott, éves szinten 5 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. Az ipari termelői árak 2005 májusában az előző hónaphoz viszonyítva 0,5 százalékkal nőttek, éves összehasonlításban 5,2 százalékkal nőttek. Az ipari termelői árak 2005 májusában az előző hónaphoz viszonyítva 0,5 százalékkal nőttek, éves szinten 5,2 százalékkal emelkedtek.

Az idén májusban az ipar belföldi értékesítési árai nem változtak áprilishoz képest, a 2004. májusival összehasonlítva 8,8 százalékos volt az emelkedés. Az exportértékesítés forintban mért árai májusban 0,9 százalékkal nőttek áprilishoz képest és 2,6 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Tavaly júniusban a termelői árak 12 havi árnövekedési üteme 3,3 százalék volt, ezen belül a belföldi értékesítési árak 9 százalékkal emelkedtek, a forintban mért exportárak 1,2 százalékkal elmaradtak az egy évvel ezelőttihez képest.

A tavaly májusi 0,3 százalékos növekedést követően 2004 júniusában 0,4 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak. A belföldi értékesítés havi árnövekedése 0,3 százalékkal mérséklődött. A forintban mért exportértékesítés havi árai a 2004. májusi csökkenést követően 0,5 százalékkal emelkedtek.