Nem adnak nyugtát a Balatonon

Vágólapra másolva!
A Balatonon razziázott a hét végén az APEH. Az adóhatóság emberei az esetek több mint felében találkoztak hiányosságokkal a balatoni üzletekben.
Vágólapra másolva!

Két és fél nap alatt 27 millió forint bírságot szabtak ki, 895 nyugtaadást és 119 foglalkoztatót vizsgáltak az APEH ellenőrei a Balatonon az elmúlt hétvégén. Az akcióról hétfőn Siófok-Kilitin tartott sajtótájékoztatón Hajdu Miklósné, az APEH ellenőrzésekért felelős főosztályvezetője elmondta: az esetek 57 százalékában találtak valamilyen hiányosságot, 47 százalékban pedig egyáltalán nem kaptak nyugtát. Súlyosabb vétségek miatt 23 üzlet bezárását kezdeményezték.

A hétvégi akció során őstermelőket, szolgáltatókat, kereskedőket és vendéglátósokat ellenőriztek. A 119 foglalkoztató ellenőrzése 248 munkavállalót érintett. Közülük a munkavállalók elmondása szerint 211-en rendelkeznek munkaszerződéssel, bár ezt néhány kivételtől eltekintve a helyszínen nem tudták bemutatni - mondta Hajdu Miklósné.

Juhász István, az APEH elnök-helyettese hangsúlyozta: maradnak az ellenőrök, azaz a szezonban további hasonló nagyszabású ellenőrzésekre lehet számítani.