Egy oda...

Vágólapra másolva!
Czeglédi László jogászi pályája 1968-ban a Fővárosi Tanács építési és városrendezési főosztályán indult, de már a hetvenes évektől az ingatlanpiacon tevékenykedik: társasházak építésében vesz részt, később áttér ipari ingatlanokra, szállodákra (Ingatlanpiac, 2003/4.). A kilencvenes évek közepén bejegyzett ügyvédi irodája tevékenységei között ma is szerepel az ingatlanközvetítés.
Vágólapra másolva!

Közben a Fővárosi Tanáccsal sem szakadt meg a kapcsolata: 1989-ben a tanács, a Baloldali Ifjúsági Társulás, a Hungexpo és a Váltó Kft. által alapított, Mandur László vezette Rádió 68,18 Budapest Kft. felügyelőbizottságába került. A Horn-kormány idején az akkor állami tulajdonú Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. igazgatótanácsának tagja volt.

Ügyvédi irodája az ÁPV Rt.-t képviselte 1997-ben egy, a Papíripari Vállalat privatizációjához kötődő ügyben (HVG, 1997/43.), 1999-ben pedig már azt a Telnan Invest nevű spanyol céget védte (HVG, 1999/11.), amely a Postabank partnere volt az előző év tavaszán a pénzintézet utolsó látszatfeltőkésítési próbálkozásában - emlékezetes, hogy Princz Gábor menesztéséhez ez az ügy volt az utolsó csepp a pohárban.

2002-ben az MSZP-s Boldvai László védője volt a Tocsik-perben (Népszabadság, 2002. március 20.). 2003. március 10-én választották meg az MTV kuratóriumi elnökének.

Czeglédi 2003-ban bortermelő céget alapított Somlói Szt. Márton Kft. néven, többek között Kiss Elemér korábbi MSZP-s kancelláriaminiszterrel és a szőnyegáruházáról ismert Sulák Antallal. Legrégebbi cégéből, az 1989 óta működő Advotrade Kft.-ből tavaly szállt ki, helyette a Magyar Fejlesztési Bank ingatlancégében, a Nemzeti Lakásberuházó és Ingatlanfejlesztő Kft.-ben szerzett tulajdonrészt.

Legutóbb június elején bukkant fel a hírekben Czeglédi neve: a Pesti Központi Kerületi Bíróság 20 millió forintot próbált zárolni ügyvédi irodájának számláján a Kulcsár-üggyel összefüggésben, de az ügyvéd az Indexnek azt mondta, a pénznek nem volt köze a K&H-botrányhoz.