Kis forgalom, pihenőnap a tőzsdén

Vágólapra másolva!
Alacsony, 21 milliárdos forgalom mellett 66,1 pontot esett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. A tőzsdeindex így 22 745,74 ponton zárt szerdán.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 66,10 pontos csökkenéssel 22 745,74 ponton zárt szerdán. Ez a keddi záró értékhez képest 0,29 százalékos csökkenés. Szerdán átlag alatti, 12 milliárd forint értékben kereskedtek a BÉT-en.

A vezető papírok közül csak az OTP javított árfolyamán, 1,08 százalékkal. A forgalomból a Mol 4,2 milliárd forinttal vette ki részét, az OTP 2,7 milliárd forinttal. A Magyar Telekom forgalma 1,5 milliárd forint volt, a Richteré is csaknem ennyi, 1,4 milliárd forint.

Kölkedi István, a Buda-Cash Brókerház Rt. üzletkötője elmondta, hogy a 0,29 százalékos BUX-csökkenés még nem értelmezhető az utóbbi időben tapasztalható felívelő trend teljes megtorpanásának. A papírok ára igen magasan van, így bőven van hely az ingadozásnak. Inkább csak a sorok rendezéséről van szó. Kölkedi István szerint olyan hír, amely lefelé vagy felfelé vitte volna az egyes papírokat, nem volt szerdán, így a megtorpanás ezzel sem magyarázható. A továbbiakban sok múlik azon, hogy jön-e újabb friss tőke, amely a nagyobb kereslettel újra felfelé viszi az árfolyamokat.

Juhász Richard, a Concorde Értékpapír Rt. üzletkötője úgy jellemezte a szerdai kereskedést, hogy pihenőnapot tartott a piac. Ez egy kiváró nap volt az elmúlt napok óriási mozgását követően, fogalmazott az üzletkötő.

A BUMIX index 9,89 ponttal 1783,24 pontra mérséklődött. Ez 0,55 százalékos csökkenés.