Gyengülés után visszakapaszkodott a forint

Vágólapra másolva!
A forint kedden reggel jelentősen gyengült a bankközi devizapiacon, de a délelőtt második felétől erősödni kezdett. Az eurót a hivatalos kereskedés végén 250,40/50 forinton jegyezték, már csak pár fillérre a hétfői 250,30/40 forintos árfolyamtól.
Vágólapra másolva!

A forint 4 bázisponttal 11,30 százalékra gyengült az ingadozási sáv erős oldalán. A kereskedők a nap első felében élénk forgalomról számoltak be, ahol reggel a régióval együtt gyengülő forint az euróval szemben elérte a 251,40-es szintet. A piacon a forint további gyengülését várták, de a forintvásárlók megjelenésével egy forinttal 250,30 forintig gyengült az euró.

A dollárral szemben is gyengült a forint, a nap folyamán 211 forint fölött is járt az árfolyama. A 16 óra tájban jegyzett 209,80/90 forintos árfolyam azonban már fillérre megegyezett a hétfőivel.

Az állampapírok másodpiacán is eladással indult a nap, az öt-, és tízéves államkötvények referenciahozama mintegy 5 bázisponttal emelkedett. A délelőtt közepétől azonban a forint erősödésével párhuzamosan megjelentek a vevők az államkötvény piacon is, a kereskedés végén pedig már 3-5 bázisponttal voltak alacsonyabban a hozamszintek a hétfői referenciahozamoknál. Az egy éves referenciahozam 6,01, az öt-, és tízéves 6,25 százalék volt.