Optimista tőzsdenapi előrejelzések

Vágólapra másolva!
Emelkedő nap elé néz kedden a Budapesti Értéktőzsde a megkérdezett szakértők várakozása szerint.
Vágólapra másolva!

Pletser Tamás, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője emelkedésre számít, várakozása szerint az amerikai piacok lendülete a magyar tőzsdére is pozitívan hathat. Kérdésesnek ítélte ugyanakkor a Mol várható teljesítményét, az olajrészvény ugyanis hétfőn is gyengén teljesített az emelkedő piac ellenére. Az elemző szerint a papír árfolyamára kedvezőtlenül hathat az a múlt heti bejelentés, miszerint az Európai Bizottság meghosszabbította a Mol és az E.On tervezett gázügyletének felülvizsgálatát.

Szintén optimista hangulatú napot vár Benyes Attila, a Quaestor Értékpapír Rt. üzletkötője, amit elsősorban az amerikai tőzsdék hétfői kedvező zárása indokol. Véleménye szerint ahhoz, hogy az esés korrekciójáról beszélhessünk, a forgalomnak jelentősen kellene emelkedni. Ez utóbbi hiányában azonban csak szerény, egy-másfél százalékos erősödést vár a vezető papíroktól, a kisebb részvények közül pedig várakozása szerint az FHB és a BorsodChem kilátásai biztatóak kedden.

A BUX hétfőn 185,67 pontos, 0,93 százalékos emelkedéssel, 20.088,26 ponton zárt. A részvénypiac forgalma mindössze 14,16 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz viszonyítva. A Mol árfolyama 285 forinttal, 1,49 százalékkal 18.815 forintra esett. Az OTP részvények értéke 59 forinttal, 0,84 százalékkal 7.059 forintra nőtt. A Richter 35.310 forinton fejezte be a kereskedést, ez 1.060 forinttal, 3,09 százalékkal magasabb, mint az előző napi záró érték. A Magyar Telekom árfolyama 20 forinttal, 2,12 százalékkal 965 forintra nőtt.