Várakozások felett az USA GDP-növekedése

Vágólapra másolva!
Nemcsak a várakozások felett, hanem jóval a második negyedév növekedése felett alakult az Egyesült Államok harmadik negyedévi GDP-növekedése.
Vágólapra másolva!

Az amerikai kormányzat pénteken - első becsléseként - közölte, hogy az ország hazai összterméke 3,8 százalékkal nőtt éves szinten az idei harmadik negyedévben. Nemcsak a várakozások felett alakult, hanem jóval a második negyedév növekedése felett, ami 3,3 százalékos volt.

Nagyon kedvező adat - vélte az egyik elemző, aki szerint az amerikai kötvényhozamok javulni fognak, valószínűleg a FED is emeli kamatát.

Elemzők előzetes várakozása szerint a harmadik negyedévi amerikai gazdaságnövekedésre vonatkozó első becslésben szereplő adat nagyjából megegyezett volna az első félévi gazdasági teljesítménnyel annak ellenére, hogy a bővülést visszafogták a negyedév végén jelentkező hurrikánok.

A Dow Jones Newswires-CNBC által megkérdezett 24 elemző véleményének az átlaga szerint a harmadik negyedévben 3,6 százalékkal nőtt volna az amerikai hazai össztermék. (Első negyedév: + 3,8 százalék, tavalyi utolsó negyedév: + 3,3 százalék.)