Vágólapra másolva!
Éhségsztrájkba kezdett az Ipari Energiafogyasztók Fórumának (IEF) elnöke, Szaniszló Mihály. A kormány tervezett lépéseit az IEF olyan súlyosnak véli, hogy az nemcsak a villamosenergia-piac szereplőit hozza nehéz helyzetbe, de az ellátás biztonságát is veszélyeztetheti.
Vágólapra másolva!

Éhségsztrájkba kezd Szaniszló Mihály, az Ipari Energiafogasztók Fórumának (IEF) elnöke csütörtök délben, hogy elérje: a nagy- és kifogyasztók kifejezhessék véleményüket az áramár-változtatásokkal kapcsolatos döntéseknél.

Szaniszló Mihály a sajtó képviselői előtt csütörtökön Budapesten bejelentette: szokatlan akcióját egyhetesre tervezi, és célja, hogy a következő napokban Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Orbán Viktor volt miniszterelnöknek személyesen mondhassa el az IEF, illetve a kisfogyasztók álláspontját és javaslatait az áramár kialakításával kapcsolatban.

Az IEF elnöke azt is el akarja érni, hogy az Országgyűlés bizottságai függesszék fel a villamosenergia-ipari törvényt módosító javaslatok tárgyalását, amíg azokról nem egyeztetnek az ágazati érdekképviseletekkel.

Szaniszló Mihály elmondta: az IEF korábban, mint más szakmai szervezetek is, rendszeresen elkészítette állásfoglalását az energiaár kérdésében és elküldte a kormánynak, azonban ezekre soha érdemi választ nem kapott, illetve javaslatait nem vették figyelembe. A kormány most tervezett lépéseit a szervezet olyan súlyosnak véli, hogy az nemcsak a villamosenergia-piac egyes szereplőit hozza nehéz helyzetbe, hanem ellátásbiztonsági kérdésekre is hatással lehet.

Szaniszló Mihály reményét fejezte ki, hogy személyes akciójával jelezni tudja a szakma iránti aggodalmát és ezt megfelelő tisztelettel és megbecsüléssel kezelik majd a megszólított politikusok. Az elnök hozzátette: akciója sikertelensége esetén következő lépésként Brüsszelhez fordulnak.