Jön a füst nélküli (mű) cigi

Vágólapra másolva!
Jövőre jön a NicStic, a füst nélküli (mű)cigaretta. A magyar értékesítési hálózatot már elkezdték szervezni, a nagykereskedelmi jogot 1650, míg a kiskereskedelmit 250 euróért lehet megvenni - írja a Napi Gazdaság. A termék egy mobiltelefon nagyságú készülék, amelybe egy ízesített, nikotinfilterrel ellátott porcelánrudat kell helyezni.
Vágólapra másolva!

Új termékkel igyekszik betörni a TopCap Marketing AG a meglehetősen szűkös európai dohánypiacra. A Svájcban kifejlesztett NicStic márciustól, Multi Level Marketing (MLM) rendszerű értékesítéssel Magyarországon is forgalomba kerül.

A világszabadalomnak számító termék lényegében egy mobiltelefon nagyságú készülék, amelybe egy ízesített, nikotinfilterrel ellátott porcelánrudat kell helyezni. A készülék felmelegíti a filtert és így elszívhatóvá válik a "cigaretta". Mindez füstmentesen és a cigarettában található, több száz mérgező anyag nélkül. A terméket elsősorban a hosszú repülőutakra fejlesztették ki a dohányosoknak, ám a jelek szerint ennél nagyobb igény mutatkozik a találmányra.

A dohánygyártók már egy ideje dolgoznak új cigarettafajtákon, amelyek nem zavarják a dohányos környezetét, ám a megannyi szabadalom egyelőre azért nem kerül forgalomba, mert a termékek nem kínálnak olyan élvezetet, mint a hagyományos füstölnivaló. A funkcionalitás viszont a világ fejlettebb részein mindenek felett áll: az Egyesült Államokban, az utóbbi 7-8 évben a legnagyobb üzletnek a nikotintapaszok minősültek, a termelt dohányból kinyert nikotint ebben a formában, nagyságrenddel nagyobb haszonnal lehetett értékesíteni, mint cigarettaként. Ebből kiindulva, Európában komoly sikerre számíthat a NicStic, hiszen használata, ha halványan is, de emlékeztet a dohányzásra és a használatához ugyanaz a mozgássor szükséges, mint a megszokott terméknél.

A NicStic tömeggyártása márciusban kezdődik - mondta Rigó Zoltán, a termék MLM-hálózatának építésén dolgozó manager, aki személy szerint óriási sikerre számít, ugyanis információi szerint a NicStic iránt dohánygyártók is érdeklődtek. A rendszerbe magánszemélyeket és vállalkozásokat is várnak, a nagykereskedelmi jogot 1650, míg a kiskereskedelmit 250 euróért lehet megvenni. (Ezek az összegek a termék megjelenésekor megduplázódnak). A cigaretta értékesítésekor, egy-egy doboz után jelenleg 6-8 százalékos árrést lehet elérni, a NicSticnél, a forgalmazó a kiskereskedelmi jog után 20-nál nagyobb, a nagykereskedelmi jog után 30 százalék fölötti hasznot ígér.