Szlovéniáé az év európai pénzügyminisztere

Vágólapra másolva!
Az euróövezeti csatlakozási folyamat előkészítésében játszott szerepéért, valamint az általa képviselt, szilárd pénzügyi politikáért és adóreform-tervekért Andrej Bajuk szlovén minisztert választotta az év pénzügyminiszterévé a brit The Banker.
Vágólapra másolva!

A brit The Banker szakfolyóirat az idén a szlovén pénzügyminisztert, Andrej Bajukot választotta az év európai pénzügyminiszterévé. Bajuk 2004. vége óta tölti be a pénzügyminiszteri posztot Szlovéniában.

Az elismerést mindenekelőtt Szlovénia euróövezeti csatlakozási folyamatának előkészítésében játszott szerepéért, valamint az általa képviselt, szilárd pénzügyi politikáért és adóreform-tervekért kapta.

Szlovénia - Észtország és Litvánia társaságában - a 2004-es, tíz uniós belépő közül, az első csoportban készül csatlakozni az euróövezethez, legkorábban 2007 elején.

Tavaly, a The Banker Európában Alekszej Kudrin orosz pénzügyminiszternek ítélte az elismerést.

A lap az amerikai kontinensen, az uruguayi pénzügyminisztert, Danilo Astorit, Afrikában a kameruni pénzügyminisztert, Közel-Keleten a katari, Ázsiában pedig az indiai pénzügyminisztert választotta az egyes földrészek legjobbjának.