Tesco lehet a Domus boltokból

Vágólapra másolva!
Tesco áruházakká válhatnak a Domus Rt. lakberendezési üzletei, amennyiben a hipermarketláncnak sikerül megegyeznie a bútoripari vállalattal - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A tárgyalások tényét a Tesco-Globál Áruházak Zrt. is megerősítette, ám az "ügyletről" nem kívánt részleteket elárulni. A lap úgy tudja, nem az áruházak megvásárlásáról, hanem bérletéről van szó, és az egyeztetések a végső szakaszba értek. A Domus 26 egységet működtet országszerte, az ingatlanok jelentős része belvárosi, ami roppant vonzóvá teszi a láncot a napi fogyasztási cikkekkel kereskedők számára. A Tesco új terjeszkedési stratégiájába tökéletesen illik a Domus-lánc, hiszen az angolok most az agglomerációból a városközpontokba tartanak kis-közepes alapterületű üzleteikkel. Arról azonban egyelőre nem tudni, hogy a tárgyalás hány Domus-üzletet érint.

A lakberendezési áruházlánc többségi tulajdonosa több mint 57,5 százalékkal a Fotex-csoport. Az ugyancsak tőzsdei cég tavaly decemberben 1600 forinton vételi ajánlatot tett az ezt megelőzően 1303 forinton forgó Domus-papírokra. Az ajánlat összességében 2,9 milliárd forintról szólt. A mintegy 19 százalék szabadon forgó részvényhányad mellett a másik nagy tulajdonos a Discovery Europe Investments, amely 24,99 százalékos pakettet birtokol. A vételi ajánlat a múlt héten zárult, és legnagyobb meglepetésre a Fotex alig több mint egy százalékkal tudta növelni ezzel a tulajdoni hányadát. (Sem a kisbefektetők, sem a nagyobbik német tulajdonos nem adta el csomagját.) Mindez vélhetően annak tudható be, hogy a piac már régóta sejtette a Tescóval való tárgyalásokat.