Nyolcmillió dollárt érnek Greenspan emlékei

Vágólapra másolva!
Elkeltek Alan Greenspan, az amerikai jegybank legendás elnökének emlékei. A FED-vezér emlékiratait a Penguin Press jelenteti meg 2007-ben. Szakértők szerint a kiadó 8 millió dollárt kap majd a könyvért Greenspan. Sokan azt várják a könyvtől, hogy Greenspan végre a magánvéleményét mondja majd az amerikai gazdaságról, a visszafogott, sokféleképpen értelmezhető FED-elnöki nyilatkozatok helyett.
Vágólapra másolva!

Könyvszerződést kötött emlékirataira Alan Greenspan, az USA jegybankjának volt elnöke. A FED vezére februárban egy utolsó kamatemeléssel búcsúzott az elnöki tiszttől, amelyet18 és fél évig látott el. Greenspan négy napos árverés keretében bocsátotta áruba emlékeit - írja a Washington Post.

Greenspannel a Penguin Press kötött szerződést emlékiratai megjelentetésére. A könyv 2007-ben kerül majd a boltokba. A kiadó nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyit fizetnek minden idők legnépszerűbb FED-elnökének emlékeiért. Szakértők abból kiindulva, hogy Bill Clinton exelnök 12 millió dollárt kapott emlékirataiért, több mint 8 millió dollárra becsülik Greenspan tiszteletdíját.

"Ez az ember belülről látta az egészet, most pedig végre beszélni fog." - foglalta össze a könyv lényegét Susan Petersen Kenedy, a Penguin Group elnöke. A kiadó ígérete szerint Greenspan nem csak a FED élén eltöltött évekről, de a világgazdaság jövőjéről is beszél majd: külön fejezetet szentel majd a Távol-Keletnek, és Európának. A kiadó szerint Greenspan ez alkalommal semmit sem szépít majd, kendőzetlenül mondja el véleményét. A FED-elnök korábban arról volt híres, hogy a monetáris politikával kapcsolatos magyarázatait mindenki félreértelmezte. Elnöksége idején még rádióműsor is indult "Mit is mondott a FED-vezér?" - címen.