Ismét megbírságolták Csányi Sándort

Vágólapra másolva!
Összesen 7,2 millió forintra bírságolta a napokban Csányi Sándor OTP-vezért és a százszázalékos tulajdonában lévő Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Kft.-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa egy késedelmesen benyújtott összefonódási engedélykérelem miatt.
Vágólapra másolva!

A száz százalékban Csányi tulajdonában lévő Bonitás tavaly nyáron megvette a villányi Csányi Pincészet (CSP) Rt. részvényeinek 24,61 százalékát, az előírt kérelmet viszont - szemben a harmincnapos határidővel - csak decemberben nyújtotta be.

Az engedély megszerzésére azért volt szükség, mert a Csányi-csoport együttes árbevétele meghaladta a 15 milliárd forintot 2004-ben. A bírság ellenére a GVH az összefonódást jóváhagyta, mert nem hozott létre olyan erőfölényt, amely akadályozná a hazai versenyt.

Csányi Sándor mára több agrárgazdasági cégben is meghatározó tulajdonrészt szerzett, különösen tej- és húsipari érdekeltségei jelentősek.

A GVH kimutatása szerint a Csányi-csoporthoz tartozó vállalkozások nettó árbevétele 2004-ben meghaladta a 103 milliárd forintot - értesült a Világgazdaság.