Lezárult az MTelekom Dataplex-akvizíciója

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom szerdán lezárta azt a tranzakciót, amellyel megvásárolta a hazai informatikai szolgáltatási piacon tevékenykedő Dataplexet. A tranzakció pénzügyi zárása a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása után, 2006. április 5-én lesz - közölte a Magyar Telekom közleményben az [origo]-val.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom 2005. december 13-án írt alá szerződést a Dataplex Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról 5,113 milliárd forint értékben. A Magyar Telekom továbbá átvállalja a Dataplex 230 millió forint jelenértékű eszközlízing-kötelezettségét is.

A tranzakció zárásával a Dataplex menedzsmentjében és üzleti tevékenységében nem lesz változás - áll a közleményben.

A Dataplex a hazai informatikai szolgáltatási piac egyik szereplője, megbízható üzletmenettel, korszerű infrastruktúrával, valamint tapasztalt szakembergárdával rendelkezik.

A vállalati kommunikációs szolgáltatások piacán folyamatosan bővül az az üzleti ügyfélkör, amely magas biztonságú, szünetmentes adattárolást, adatmentést, illetve egyéb értéknövelt szolgáltatásokat igényel. Egyre több vállalat dönt úgy, hogy az alaptevékenységéhez nem tartozó informatikai infrastruktúra működtetéséhez professzionális szolgáltatót vesz igénybe.

Hasonló piaci szegmensben működik a T-Online Adatpark, amely elsősorban web- és szerverhostinggal foglalkozik, így a Dataplex megvásárlása illeszkedik a Magyar Telekom Csoport stratégiájához, és erősíti jelenlegi tevékenységét. A Dataplex bevétele 2005-ben várhatóan eléri az 1,3 milliárd forintot; budapesti adatközpontja a legfejlettebb technológiai színvonalat képviseli.

Az [origo]-t a T-Online adja ki, amely a Magyar Telekom csoport tagja.