Elfogták az OTP-SMS küldőjét

Vágólapra másolva!
Elfogták az OTP Bank megrendüléséről szóló pánikkeltő SMS-ek küldőjét. A Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai egy nap alatt kapták el az elkövetőt. A férfi szabadlábon védekezhet.
Vágólapra másolva!

Elkapták a Nemzeti Nyomozóiroda pánikkeltő OTP-SMS-ek küldőjét. A férfi csütörtökön olyan SMS-eket küldött az ország több pontjára, amelyek az OTP bank megrendüléséről számoltak be, és a betétek kivételére bíztatták az ügyfeleket. A nyomozók egy nap alatt elfogták a férfit.

Az elfogott elkövetővel szemben tőkebefektetési csalás gyanúja miatt indult eljárás, a gyanúsított szabadlábon védekezhet. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Horváczi Emese, a Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője az [origo]-nak elmondta: a bűncselekmény súlya nem indokolta a férfi őrizetbe vételét.

Az OTP Bank ügyfeleitől értesült az SMS-ekről, és feljelentést tett a rendőrségen. Az OTP sajtóosztályán az [origo] kérdésére elmondták: még idejében sikerült közbelépniük, így nem volt roham egyetlen OTP-fiókban sem.