Csökkent a munkanélküliség az EU-ban

Vágólapra másolva!
Az euróövezet tagországaiban újabb négyéves mélypontra csökkent a munkanélküliség márciusban. Az EU 25 tagországában változatlan volt az átlagos arány, bár a munkanélküliek száma az egész térség átlagában is csökkent.
Vágólapra másolva!

Az euróövezetben 8,1 százalékra csökkent a munkanélküliség a februári és a januári 8,2-8,2 százalékról, illetve a tavaly márciusi 8,8 százalékhoz képest, jelentették az EU statisztikai hivatalában.

A 25 tagországban 8,4 százalékos volt a mutató, ugyanannyi, mint a februári - az eredetileg közölt 8,5 százalékról módosított - arány. Januárban 8,5 százalékos, tavaly márciusban 8,9 százalékos volt az arány az egész EU-ban.

Márciusban az euróövezetben 11,8 millióan voltak állás nélkül a februári 12 millió helyett, az egész EU-ban 18,2 millióan a februári 18,4 millió helyett.

Japánban 4,1 százalékos, az Egyesült Államokban 4,7 százalékos volt a munkanélküliség márciusban az EU statisztikai hivatala szerint.

Márciusban 17 EU-tagországban csökkent, egyben nem változott, hat országban nőtt a munkanélküliség az egy évvel korábbihoz képest.

A legnagyobb növekedés az egy évvel korábbihoz képest Máltán (8,1 százalékra 7,2 százalékról), Luxemburgban (4,8 százalékra 4,3 százalékról) és Magyarországon (7,4 százalékra 6,8 százalékról) volt.